Bloemen en kaarsen op de plek waar Nemtsov werd doodgeschoten
NOS Nieuws

Poetin: moord op Nemtsov politiek gemotiveerd

De moord op de Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov was politiek gemotiveerd, zegt president Poetin. Volgens hem moet Rusland worden verlost van dit soort tragedies.

"We moeten serieus aandacht besteden aan zware misdaden, waaronder politiek gemotiveerde criminaliteit", zei Poetin op het ministerie van Binnenlandse Zaken. "Daarmee doel ik op de brutale moord op Nemtsov."

Poetin-criticus Nemtsov werd vrijdag doodgeschoten op een steenworp afstand van het Kremlin. Gisteren werd Nemtsov onder grote belangstelling begraven.

Duikers

De Russische veiligheidsdienst FSB heeft enkele verdachten in beeld. "Er zijn altijd wel wat verdachten", antwoordde FSB-hoofd Aleksandr Bortnikov op vragen van journalisten. Hij zei niets over hun identiteit, of ze al zijn opgepakt en hoe serieus de verdenkingen zijn.

Nemtsov werd doodgeschoten op een brug over de rivier Moskva. Gisteren gingen duikers bij de plek van de moord driemaal het water in op zoek naar het moordwapen. De duikers vonden niets en gaan ook niet verder met hun zoekactie, omdat er te veel troep op de bodem ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl