Blaise N'Kufo aanvoerder van FC Twente
NOS Voetbal

'Wij hebben te lang boven onze stand geleefd'

De straf, een aftrek van drie punten, die de KNVB aan FC Twente heeft opgelegd, is hard aangekomen in Enschede. Maar bestuurslid financiële zaken Gerald van den Belt is strijdbaar. "We hebben een serieuze uitdaging. Ik hoop dat het vanaf nu de goede kant op gaat."

Van den Belt weet dat er dan het nodige zal moeten veranderen. De bestuurder, pas een maand in dienst van FC Twente, erkent dat de club de laatste jaren boven zijn stand heeft geleefd. "Ja, dat denk ik wel. Ik ben geschrokken van wat ik hier tegenkwam."

Wat Van den Belt betreft, is het gedaan met de exorbitante salarissen die enkele bepalende spelers verdienen. "Iedereen zal moeten beseffen dat er een nieuwe realiteit is. Er zullen heel normale bedragen betaald moeten worden. Op alle posities binnen de club."

Geen sportieve zorgen

Die drastische maatregelen hoeven volgens Van den Belt geen sportieve consequenties te hebben. "Daar ben ik niet bang voor. Als je minder te besteden hebt, betekent dat niet per definitie dat de resultaten minder worden."

"Wij zullen altijd een grote club zijn. Ik maak me over het sportieve niet zo heel veel zorgen. Ons grootste probleem is op dit moment dat heel veel van die te hoge salarissen nog een jaar doorlopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl