Jeff Teague (l) viert een score met Rutherford Seydel (r), mede-eigenaar van de Atlanta Hawks

Atlanta Hawks als eerste naar play-offs

Atlanta Hawks heeft als eerste NBA-team de play-offs van de Eastern Conference bereikt. De ploeg versloeg in eigen huis Houstons Rockets met 104-96 en is daarmee verzekerd van een plaats in de finaleronde.

De Hawks keken na het tweede kwart nog tegen een achterstand aan, maar kroop daarna dichter naar Houston toe. Met nog twee minuten te gaan, was de stand gelijk: 96-96.

Missers Rockets

Houston kreeg genoeg kans om in het spoor te blijven, maar door missers van Corey Brewer, Terrence Jones en Trevor Ariza bleef de ploeg steken op 96 punten. Aan de andere kant benutten Jeff Teague, Paul Millsap en de Duitser Dennis Schröder wel hun strafworpen.

Topscorer aan de kant van de Hawks werd Teague, de guard kwam tot 25 punten.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar
LeBron James

Zege Cleveland

Cleveland Cavaliers won het uitduel met Boston Celtics met ruime cijfers. De ploeg van uitblinker LeBron James was met 110-79 veel te sterk.

De thuisploeg leek goed aan de wedstrijd te beginnen, maar de dadendrang van de gasten bleek al snel. Het eerste kwart werd afgesloten met een 29-16 voorsprong voor Cleveland. Boston kon daarna geen potten breken en Cleveland bouwde in het derde kwart de voorsprong uit naar 95-53.

Pas in de slotfase, toen Cleveland de teugels iets liet vieren, kon Boston weer aanhaken. Het gat was echter te groot voor een comeback.

James passeert idool

De dertigjarige James bereikte ook een persoonlijke mijlpaal. De forward passeerde met zijn 27 punten Ray Allen, zijn idool en oud-teamgenoot bij Miami Heat, op de eeuwige topscorersranglijst.

James staat nu op de 21ste plaats met 24.508 punten in zijn carrière. De onbetwiste nummer één op de lijst is Kareem Abdul-Jabbar met 38.387 punten.