FC Twente moet gaan snijden in spelerskosten
NOS Voetbal

FC Twente trekt beloftenteam terug

FC Twente gaat flink snijden in de kosten. Onder meer Jong FC Twente wordt daar de dupe van komend seizoen. “De beloften komen niet meer uit in de Jupiler League, maar in de reguliere beloftencompetitie", zegt Gerald van den Belt, bestuurslid financiële zaken, op de website van FC Twente. "Niet alleen ontlasten we het veld hiermee, het levert ook een kostenbesparing op.”

FC Twente kreeg drie punten in mindering omdat het de financiële zaken niet op orde heeft.

“We zijn genoodzaakt alles langs een financiële meetlat te leggen", vervolgt Van den Belt. "De liquiditeit is afgedekt, maar volgend jaar zullen we toch echt een forse bezuinigingsslag moeten maken. Dat is onvermijdelijk.”

In alle geledingen van de club zullen de bezuinigingen voelbaar zijn. “Aflopende contracten worden opgezegd en aan het einde van het seizoen opnieuw bekeken. Dit geldt niet alleen voor het voetbalbedrijf. Dat zijn harde beslissingen om te moeten nemen, maar financiële gezondmaking van FC Twente heeft nu absolute topprioriteit.”

Vrouwenvoetbal

De club neemt geen afscheid van het vrouwenvoetbal, maar gaat ook daar snijden in de kosten. “De intentie is om het vrouwenvoetbal volgend seizoen onder te brengen in een aparte stichting”, zegt Van den Belt. “De kosten willen we voor FC Twente tot een minimum beperken. Wat de gevolgen hiervan zijn voor de invulling en organisatie van het vrouwenvoetbal zal de komende tijd duidelijk worden.”

Volgens goed ingelichte bronnen draagt FC Twente de komende twee jaar nog 100.000 euro per jaar bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl