Sidney Rice toen hij nog speelde in 2012
NOS Nieuws

American Football-spelers doneren hersenen

Twee American Football-spelers uit de National Football League (NFL) in de Verenigde Staten hebben gezegd dat ze hun hersenen na hun dood gaan doneren aan de wetenschap. Ze hopen dat er zo goed onderzoek gedaan kan worden naar de gevolgen van vele klappen tegen het hoofd.

Steve Weatherford en Sidney Rice speelden als kind al de behoorlijk ruige sport American Football. Rice stopte vorig jaar op 27-jarige leeftijd, omdat hij zich zorgen maakt over de langetermijngevolgen van de vele blessures aan zijn hoofd. Hij schat zelf zo'n 15 tot 20 hersenschuddingen te hebben gehad sinds hij 8 was.

Zelfmoord

De twee spelers verloren een wederzijdse vriend door zelfmoord. Junior Seau schoot zichzelf dood en na autopsie bleek dat hij leed aan een hersenziekte veroorzaakt door meerdere trauma's tegen het hoofd. Hij werd daardoor agressief en dement.

Er is een ongewoon hoog aantal voormalig NFL-spelers met een hersenziekte en een aantal van hen heeft de NFL voor de rechter gesleept. De NFL heeft een aanbod voor een schikking gedaan, maar de oud-spelers zijn het nog niet eens met de voorstellen van de NFL.

American Football-spelers doneren hersenen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl