Werknemers van Petrobras eisen dat hun loon wordt uitbetaald. Het staatsoliebedrijf is onder meer door de smeergeldaffaire in financiële problemen gekomen
NOS Nieuws

Tientallen politici Brazilië verdacht in omkopingszaak

De openbaar aanklager in Brazilië verdenkt 54 politici van betrokkenheid bij een omkopingsaffaire bij het staatsoliebedrijf Petrobras. De namen van de betrokkenen zijn niet bekendgemaakt.

Aanklager Janot heeft het Hooggerechtshof om toestemming gevraagd een onderzoek te beginnen naar deze politici. Die toestemming is nodig als het om publieke figuren gaat.

In de wacht

De politici hebben mogelijk geprofiteerd van de omkopingsaffaire, waarin onder meer steekpenningen zijn betaald aan medewerkers van Petrobras. Door het betalen van smeergeld zouden toeleveranciers opdrachten in de wacht hebben gesleept. De afgelopen tijd werd al gezegd dat er tientallen politici betrokken waren bij de affaire en nu denkt de aanklager genoeg bewijs tegen hen te hebben.

Het onderzoek naar de affaire bij Petrobras loopt al een tijd. Een maand geleden stapte de top van het bedrijf al op in verband met de verdenkingen.

Openbare werken

De gevolgen kunnen groot zijn voor de Braziliaanse economie. Veel grote bouwbedrijven lijken erbij betrokken te zijn en de aanleg van openbare werken kan erdoor in gevaar komen. Door de affaire is Petrobras in grote financiële problemen geraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl