Ook de synagoge van Bremen werd extra beveiligd
NOS Nieuws

Radio Bremen: terreurverdachten kwamen uit Nederland

De mannen die afgelopen weekend een aanslag wilden plegen in Bremen, reisden vanuit of via Nederland. Dat meldt Radio Bremen. De Duitse justitie wil er alleen over kwijt dat vrijdagavond een tip binnenkwam dat de mannen naar Bremen waren gereisd om daar twee broers te ontmoeten, die bekend staan als wapenhandelaren.

Uit onderzoek bleek dat de mannen uit het buitenland misschien al in een islamitisch Centrum in Bremen zaten. Daar zijn ze niet gevonden.

Aanslag

De Duitse justitie wil niets kwijt over de nationaliteit van de mannen die vanuit of via Nederland reisden. Radio Bremen zegt op basis van bronnen bij de Duitse douane dat ze van Noord-Afrikaanse afkomst zijn. De man waren volgens de zender zwaarbewapend en zouden zaterdagavond een aanslag hebben willen plegen in de stad.

Naar aanleiding van de dreiging werden dit weekend de veiligheidsmaatregelen in Bremen opgeschroefd. In het centrum van de stad werden zwaarbewapende politiemensen ingezet. Ook werden joodse gebouwen extra beveiligd.

Machinegeweren

De politie hield onder meer een van de broers aan, een 39-jarige Libanees, op verdenking van het kopen van zware machinegeweren. Hij werd al sinds het begin van het jaar in de gaten gehouden. Er werden ook op diverse plekken huiszoekingen gedaan, maar de wapens zijn niet gevonden. De Libanees is intussen weer op vrije voeten.

Inmiddels zijn in Bremen de zichtbare veiligheidsmaatregelen teruggeschroefd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl