Bernd Leno en Simon Rolfes vieren de overwinning op Kaiserslautern
NOS Voetbal

Leverkusen na verlenging langs Kaiserslautern

Bayer Leverkusen heeft ten koste van FC Kaiserslautern de kwartfinales bereikt van het toernooi om de DFB-Pokal. Vorig jaar had de club uit de Bundesliga in de kwartfinales na verlenging met 1-0 verloren van de ploeg uit de tweede Bundesliga, maar nu volgde met 2-0 de revanche, weer op eigen veld en weer na verlenging.

Kaiserslautern was gedurende de reguliere negentig minuten zeker niet de mindere, maar in de verlenging voerde de nummer vier van de hoogste afdeling de druk op.

De lat hield Kaiserslautern nog op de been bij een pegel van Karim Bellarabi, maar enkele minuten later trof Hakan Calhanoglu met een fraaie vrije trap wel doel.


Stefan Kiessling besliste het duel door na een enorm misverstand tussen verdediger Willi Orban en doelman Marius Muller de bal simpel in het lege doel te schuiven.

De spelers van Borussia Dortmund vieren de overwinning op Dynamo Dresden

Dortmund door dankzij Immobile

Borussia Dortmund plaatste zich voor de achtste finales dankzij een 2-0 zege bij het in de derde Bundesliga uitkomende Dynamo Dresden.

Dresden bleef in de eerste helft probleemloos overeind, maar vijf minuten na de pauze strafte Ciro Immobile een fout van Michael Hefele af. De verdediger leverde de bal in bij de Italiaan, die vervolgens eenvoudig kon scoren.

Kort daarna ging aan de andere kant Mats Hummels in de fout, maar Justin Eilers profiteerde niet van zijn te korte terugspeelbal. In de slotminuut sloeg Immobile bij een counter nogmaals toe, nu op aangeven van Jakub Blaszczykowski.

Dortmund verslaat Dresden in DFB-Pokal

Uitslagen DFB-Pokal 3 maart

ThuisUitUitslag
Bayer Leverkusen1. FC Kaiserslautern2-0*
Dynamo DresdenBorussia Dortmund0-2
Aalen1899 Hoffenheim0-2
SCFreiburg1. FC Köln2-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl