NOS Voetbal

WK-kriebels voor Oranjevrouwen op Cyprus

Oranjevrouwen neergestreken op Cyprus

De Oranje vrouwen zijn neergestreken op Cyprus. Op het eiland in de Middellandse Zee bereidt het elftal van bondscoach Roger Reijners zich voor op het WK, dat begin juni in Canada van start gaat. En van zogenaamde WK-kriebels is al sprake.

"Een grote kriebel", beweert topscorer Vivianne Miedema zelfs. " Ik denk dat je elke dag al bezig bent met het WK. Je stelt jezelf elke dag de vraag: ben ik wel fit dan? En wat moet ik doen om fit te blijven? Omdat ik bij Bayern München veel teamgenoten heb die ook naar het WK gaan, valt het onderwerp elke week wel in de kleedkamer."

Cyprus

Over drie maanden maakt Oranje voor het eerst zijn opwachting op een WK voor vrouwen. Ter voorbereiding spelen de voetbalsters deze week een voorbereidingstoernooi op Cyprus, waar meerdere WK-gangers aanwezig zijn. Woensdag begint Nederland in Larnaca tegen Australië.

"We kunnen hier oefenen op niveau. Het niveau van het WK. Dus we kunnen gaan zien waar we staan", aldus Anouk Hoogendijk, die tegenwoordig niet meer verzekerd is van een basisplaats.

De Oranje vrouwen zijn aankomende zomer voor het eerst van de partij op een WK

Boegbeelden

Gold Hoogendijk enkele jaren terug nog als een van de boegbeelden van het vrouwenelftal, momenteel is zij veroordeeld tot de reservebank. "Als je onze bank gaat bekijken, dan zitten daar nu speelsters die in het verleden vaste basisspeelsters waren", aldus aanvoerster Mandy van den Berg, die daarmee de professionalisering van het vrouwenelftal aanstipt.

"Men ziet dat Nederland een prima ontwikkeling doormaakt en zich ook gekwalificeerd heeft met een bepaalde manier van spelen", vult bondscoach Reijners aan. "Daar wordt wel over gesproken. Dat hoor je."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl