NOS Nieuws

Pgb-problemen zijn nog niet opgelost

Van Rijn: uitbetalen pgb's verloopt redelijk

De problemen rond de betaling van persoonsgebonden budgetten zijn nog niet voorbij. Staatssecretaris Van Rijn zegt dat de uitbetalingen door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) wel op gang zijn gekomen. Maar hij erkent dat er te veel signalen zijn van betalingen die nog niet zijn gelukt en van mensen met een pgb die om administratieve redenen in onzekerheid verkeren over hun budget.

Sinds de afhandeling van pgb-declaraties begin dit jaar werd overgenomen door de SVB zijn er problemen. Voor een deel zijn de achterstanden met betalingen ingelopen.

Op tijd betaald

Van Rijn heeft vandaag nog eens overlegd met de belangenvereniging Per Saldo en de Branchevereniging Kleinschalige Zorg. Van Rijn benadrukt dat iedere ingediende declaratie op tijd moet worden betaald en als dat niet lukt moet er een voorziening zijn die tot een snelle betaling leidt.

Van Rijn heeft onder meer besloten dat er een onafhankelijke "ketenregisseur" komt. Die houdt het hele proces in de gaten. De staatssecretaris benadrukt dat de prioriteit op betalen de komende maanden veel herstelwerk zal vergen van gemeenten, zorgkantoren en de SVB.

Verder komt er een onderzoek door de SVB naar de "doorlooptijd" van de uitbetalingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl