Kevin de Weert
NOS Wielrennen

De Weert: hoef mij niet te verantwoorden

Kevin de Weert hoeft zich niet te verantwoorden bij de Belgische wielerbond naar aanleiding van zijn bezoek aan de omstreden arts Chris Mertens. Dat zegt de renner van Lotto-Jumbo in een reactie.

De naam van De Weert verscheen op een lijst van 24 renners die verdacht worden van dopingpraktijken. Mertens zou hen hebben voorzien van injecties met middelen om sneller te herstellen.

"Ik ben eind 2012 kortdurend patiënt geweest bij de huisartsenpraktijk van dokter Mertens, die bij mij vlak in de buurt woont", stelt De Weert, die pas sinds dit jaar in Nederlandse dienst rijdt. In 2012 stond hij onder contract bij Quick-Step. "Op het moment dat bleek dat er een onderzoek gestart werd, heb ik direct een andere huisarts gezocht."

DNA afgestaan

Eind 2013 kreeg De Weert bericht van het Gerechtshof. "Ik heb een brief ontvangen om DNA-materiaal af te staan, omdat zij het dossier wilden afsluiten. Begin 2014 heb ik vrijwillig mijn DNA-stalen afgestaan."

Ook Greg van Avermaet zou klant zijn geweest bij dokter Mertens. Hij zou zich op 13 maart moeten verantwoorden bij de Belgische bond. Daardoor komt deelname aan de Tirreno-Adriatico (11-17 maart) in gevaar voor de Belg van BMC. De Weert heeft dat probleem niet. "Ik hoef mij niet te verantwoorden bij het gerecht of mijn sportbond, want ik ben niet opgeroepen."

Zijn werkgever voorziet geen problemen. "De Belgische klimmer is nooit in staat van verdenking gesteld in de zaak rond dokter Mertens uit Rotselaar. Er is voor het team geen aanleiding om hem niet te laten koersen. Hij zal gewoon starten in Tirreno-Adriatico."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl