NOS Voetbal

Koeman aast op eerherstel tegen boosdoener

Koeman: vijf zeges voor Europees voetbal

Lange tijd leek een klassering in de top-3 tot de mogelijkheden te behoren voor het Southampton van Ronald Koeman. De laatste vijf wedstrijden verliepen echter teleurstellend, met slechts vier punten als oogst. De matige serie werd ingeleid door Crystal Palace, vanavond opnieuw de tegenstander.

Februari is waarschijnlijk een maand die Koeman zo snel als mogelijk wil vergeten. Vijf duels werden er in de kortste maand van het jaar gespeeld en slechts één werd er gewonnen. Aan de laatste drie wedstrijden werd bovendien maar een schamel puntje overgehouden.

Het gevolg is dat 'The Saints' de daling op de ranglijst hebben ingezet. De club staat nu zesde, maar kan nog gepasseerd worden door Tottenham Hotspur, dat een duel minder gespeeld heeft. De beste zeven teams in Engeland spelen volgend seizoen Europees voetbal.

Als we vijf wedstrijden winnen, komen we op 61 punten en dat betekent Europees voetbal, denk ik.

Ronald Koeman

Kantelpunt

Kantelpunt lijkt de uitschakeling in de FA Cup, op 24 januari. In het eigen St. Mary's Stadium leed Southampton een pijnlijke nederlaag (2-3) tegen Crystal Palace. In de wedstrijd gaf de thuisploeg twee keer een voorsprong uit handen.

"We hadden begin december ook een lastige periode, maar de reactie van de spelers was fantastisch", aldus Koeman. "Ik verwacht ditmaal een zelfde soort reactie."

Met nog elf wedstrijden op het programma hoopt Koeman de positie in de subtop te behouden. "We staan nog steeds hoog in de competitie. Als we vijf wedstrijden winnen, komen we op 61 punten en dat betekent Europees voetbal, denk ik."

Stand Premier League

ClubDuels/Punten
1.Chelsea26-60
2.Manchester City27-55
3.Arsenal27-51
4.Manchester United27-50
5.Liverpool27-48
6.Southampton27-46
7.Tottenham Hotspur26-44
8.Swansea City27-40
Graziano Pellè wacht al ruim negenhonderd minuten op een doelpunt in de Premier League

Droogte Pellè

Behalve overwinningen blijven ook de doelpunten van Graziano Pellè, die in de Premier League al ruim negenhonderd minuten wacht op een doelpunt, de laatste weken uit. "We moeten dodelijker zijn voor het doel, maar dat ligt niet alleen aan de spitsen. Het team moet meer kansen creëren", beweert Koeman, die zijn ploeg in de laatste vijf wedstrijden ook maar één keer zag scoren.

"Het is een moeilijke tijd voor Pellè, maar hij bezit de kwaliteiten. Ik ken hem goed, hij heeft steun nodig nu. Maar het is geen individueel probleem, het is een probleem van het hele team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl