NOS Voetbal

Strootman: lig op schema voor rentree in voorseizoen

Kevin Strootman ligt op schema om aan het begin van volgend seizoen zijn rentree op het voetbalveld te maken. Dat laat de middenvelder van AS Roma en Oranje weten op zijn Twitteraccount.

Strootman is voor de tweede keer in een jaar aan het revalideren nadat hij geblesseerd raakte aan zijn linkerknie. Het was al duidelijk dat hij dit seizoen niet meer in actie zou komen, maar in de Italiaanse media gingen verhalen dat Strootman nooit meer volledig zou kunnen herstellen.

Indianenverhalen

In februari zei Mario Brozzi, een voormalig clubarts van AS Roma, dat de operatie die Strootman is ondergaan "niet perfect" is verlopen. Brozzi hield rekening met de mogelijkheid dat Strootman nooit meer volledig zou herstellen.

Aan die indianenverhalen maakt Strootman nu zelf een einde. "Geloof alstublieft geen mensen die mij nog nooit hebben ontmoet", twittert de middenvelder. "In tegenstelling tot wat de media berichten ben ik gewoon weer aan het trainen. Ik werk hard aan mijn comeback. Voor de duidelijkheid: ik lig precies op schema om in het voorseizoen terug te keren."

Linkerknie

In maart vorig jaar scheurde Strootman de voorste kruisband in zijn linkerknie af. Strootman stond acht maanden aan de kant en miste daardoor het WK in Brazilië.

Vorig jaar maakte hij in november zijn rentree, maar in januari van dit jaar viel hij opnieuw geblesseerd uit met een blessure aan diezelfde linkerknie. Tijdens een kijkoperatie in Amsterdam werd daarop kraakbeenletsel aangetroffen in zijn linkergewricht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl