NOS Nieuws

Bewakingscamera legt klunzige autodief vast

Een bewakingscamera van een pub in de Ierse havenstad Drogheda, zo'n 50 kilometer ten noorden van Dublin, heeft een mislukte autodiefstal vastgelegd. Op de beelden is te zien hoe een man een baksteen door een ruit van een witte Mercedes probeert te gooien, maar gestrekt gaat door de terugkaatsende steen.

De pubeigenaar treft na zijn werk een gewonde man aan bij zijn auto, maar heeft in eerste instantie niet door wat er aan de hand is. "Er lag heel veel bloed, de man kon niet meer staan en was volledig de weg kwijt", vertelt hij.

'Geen agenten, geen politie', schreeuwde de gewonde man. Pas toen had ik door dat er meer aan de hand was.

Eigenaar van de Mercedes

Als gevraagd wordt naar de reden van de verwondingen zegt de man dat hij gevochten heeft met een vriend. "Maar toen mijn vriendin vertelde dat er een ambulance en politie onderweg waren, krabbelde de man terug. 'Geen agenten, geen politie', schreeuwde hij. Pas toen had ik door dat er meer aan de hand was", vertelt de auto-eigenaar.

"Toen ik vervolgens naar mijn auto keek, zag ik de beschadigingen en de baksteen die naast de auto lag."

YouTube

Na het bestuderen van beelden wordt de man meegenomen door de politie, die meteen een onderzoek heeft ingesteld. De bewakingsvideo, die inmiddels op YouTube is geplaatst, is door ruim vier miljoen mensen bekeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl