Het hoofdkantoor van Imtech
NOS Nieuws

Imtech duikt vaak op in Duits corruptieonderzoek

Het Duitse dochterbedrijf van installatiebedrijf Imtech lijkt betrokken bij meerdere corruptiezaken in de bouw. Vorige maand deed de Duitse justitie invallen op meer dan vijftig plaatsen bij diverse kantoren en bedrijven, waaronder Imtech.

Volgens De Telegraaf wordt Imtech in het doorzoekingsbevel herhaaldelijk genoemd en zou het betrokken zijn bij illegale prijsafspraken, valse facturen en omkoping. In 14 van de 20 onderzochte kartelzaken duikt de naam van Imtech op. Het Duitse onderzoek gaat over de periode 2007-2013 en richt zich op een tiental installatiebedrijven.

Dupe

Installatiebedrijven spanden samen, dreven de prijs op en verdeelden de opdrachten onder elkaar. De waarde van de opdrachten liep uiteen van enkele miljoenen tot tientallen miljoenen euro's. Onder meer de energiebedrijven RWE en Eon, machinebouwer Hitachi, en autofabrikant Audi zouden de dupe zijn geworden.

Imtech is bekend met het onderzoek en werkt volledig mee. Uit eigen intern onderzoek zou niets zijn gebleken van nog meer fraude of omkoping. Een woordvoerder van Imtech sluit niet uit dat er door de Duitse justitie elders wel bewijzen voor corruptie gevonden worden.

"Het gaat om beschuldigingen over een periode toen het voormalige management van Imtech Duitsland nog in dienst was", aldus de woordvoerder. "In 2013 is het hele Duitse management al ontslagen wegens frauduleus handelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl