De Astana-ploeg tijdens de ploegentijdrit bij de WK op de weg in 2014.
NOS Wielrennen

Astana toch van start in Parijs-Nice

Ondanks het advies van de UCI om de licentie van Astana af te nemen, verschijnt de Kazachse wielerploeg dit weekeinde gewoon aan de start van Strade Bianche en Parijs-Nice. De licentiecommissie doet deze week nog geen uitspraak in de zaak.

De UCI bracht vrijdag een persbericht naar buiten waarin het de licentiecommissie verzoekt de toekenning van de licentie aan Astana, te heroverwegen. Dat zou inhouden dat de ploeg van Aleksander Vinokoerov niet meer gerechtigd is om aan wielerwedstrijden deel te nemen.

De UCI stelde dat, op basis van een onderzoek van een onafhankelijke partij, er een groot verschil is tussen de gegevens die Astana heeft overlegd aan de licentiecommissie en de werkelijkheid. Ook heeft de UCI nieuwe informatie gekregen over de Padova-affaire, een dopingzaak waarin renners van Astana veelvuldig genoemd worden.

Strade Bianche is zaterdag de eerstvolgende wedstrijd op het programma van de Kazachse wielerploeg. Een dag later stapt de ploeg ook op in Parijs-Nice, een wedstrijd die onderdeel uitmaakt van de WorldTour. Drie dagen later staat Tirreno-Adriatico op het programma.

"Tickets geboekt"

Renner Lars Boom heeft zich in Tenerife voorbereid op komend weekeinde. "Ik ben twee weken op trainingsstage geweest. Dat verliep goed." Boom heeft niets gehoord over de zaak. "Ik heb gewoon mijn programma gehad, de tickets zijn geboekt. Ik kan er verder weinig over zeggen."

Zaterdag rijdt hij Strade Bianche, zijn eerste koers sinds de Ronde van Qatar, die hij vroegtijdig moest beëindigen na diskwalificatie. "Het is afwachten hoe ik er precies voor sta." 's Avonds vliegt hij door naar Frankrijk, waar hij zondag mikt op een goed resultaat in de proloog van Parijs-Nice. "Dat is wel een doel van mij. Ik won de proloog in 2010 nog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl