Alfons Groenendijk was zes maanden in dienst van Universitatea Cluj
NOS Voetbal

Groenendijk kan boek schrijven over Roemeens avontuur

"Aan de ene kant kwam dit wel als een verrassing", reageert Alfons Groenendijk op zijn ontslag bij Universitatea Cluj in Roemenië. "Voor de winterstop ging het hartstikke goed en we hebben in de winter keihard getraind. Ik had ook echt het gevoel dat iedereen achter ons stond."

Groenendijk was bij Cluj technisch directeur, maar zat ook op de bank als assistent-trainer van hoofdcoach George Ogararu. Hij werd ook ontslagen na een reeks slechte resultaten. De 3-0 nederlaag tegen Dinamo Boekarest werd de laatste wedstrijd voor de twee oud-Ajacieden.

Je speelt hier één slechte wedstrijd en dan is de beslissing al gemaakt.

Alfons Groenendijk

"Waarschijnlijk had de directie hogere verwachtingen dan wij", zegt Groenendijk. "We hadden geen selectie om mee te doen om het kampioenschap, maar stonden wel mooi in de halve finales van de beker. Je speelt hier één slechte wedstrijd en dan is de beslissing al gemaakt."

Avontuur

De 50-jarige Groenendijk kwam in de zomer van 2014 in dienst van de Roemeense club. "Ik ben hier nu een half jaar geweest en ik kan er al een boek over schrijven. Het was echt een avontuur. Natuurlijk, na zes maanden ontslagen worden is snel, maar hier is het de normaalste zaak van de wereld."

Ik zie mijzelf liever in een andere rol dan technisch directeur.

Alfons Groenendijk

Het werken in het buitenland is de oud-coach van onder meer Willem II, FC Den Bosch en Jong Ajax goed bevallen. "Ik wilde graag ervaring opdoen in het buitenland, een andere cultuur leren kennen en zien hoe mensen hier het voetbal beleven. Dat is me goed bevallen."

Hoofdtrainer

En wat nu? "Ik sta overal voor open", zegt Groenendijk. "Ik weet niet of ik opnieuw technisch directeur wil worden, want ik zie mijzelf liever in een andere rol. Als hoofdtrainer heb je toch meer invloed op wat er met je team gebeurt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl