Met Tinder Plus kun je 'verkeerde' swipes terugdraaien
NOS Nieuws

Datingapp TinderPlus duurder voor 28 jaar en ouder

Het bedrijf achter de datingapp Tinder heeft besloten dat gebruikers die ouder zijn dan 28 jaar meer moeten betalen voor een premium-abonnement dan jongere gebruikers.

Wat de Nederlandse gebruikers moeten betalen voor TinderPlus is nog niet bekend, maar in Groot-Brittannië kost het abonnement de jongere gebruikers 5,49 euro per maand en de oudere 20,61 euro, weet de BBC. In de Verenigde Staten liggen de prijzen dichter bij elkaar: 8,95 en 17,89 euro per maand. In opkomende economieën hoeven de gebruikers minder te betalen per maand: 2,68 euro.

Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen de BBC dat uit tests bleek dat jongere gebruikers minder geld hebben, en daarom minder willen betalen. Gebruikers ontdekten in februari al dat ze verschillende abonnementsprijzen kregen voorgeschoteld.

Swipen

Op Tinder worden foto's van mensen getoond. Door naar links of naar rechts te swipen wordt de persoon in kwestie goed- dan wel afgekeurd. Als beide gebruikers elkaars foto goedkeuren, worden de gebruikers gekoppeld en kunnen ze met elkaar praten.

Met TinderPlus introduceert de dating-app een veelgevraagde mogelijkheid: het terughalen van een per ongeluk afgekeurde foto. Ook wordt het mogelijk zelf te bepalen in welk gebied je naar gebruikers zoekt. Nu kan dat alleen vanaf de locatie waar je je op dat moment bevindt.

Advertenties

De gratis versie van Tinder kent al deze mogelijkheden niet. Bovendien overweegt het bedrijf advertenties te gaan plaatsen, om zo gebruikers van de gratis versie te stimuleren een maandelijks abonnement te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl