Typerend beeld uit de saaie topper. Keita (Roma) in duel met Lichtsteiner

Juve blijft overeind in topper bij Roma

Juventus kan zich opmaken voor de vierde opeenvolgende Italiaanse titel. De ploeg uit Turijn bleef simpel overeind in de weinig boeiende topper bij nummer twee AS Roma. Het gat tussen beide ploegen blijft negen punten na de 1-1 in Rome.

De opdracht waarmee Juventus was afgereisd werd al snel duidelijk: afwachten en toeslaan in de omschakeling. AS Roma mocht de bal naar hartelust rondspelen, maar op zo'n dertig meter voor de goal van Gianluigi Buffon draaide Juventus de duimschroeven steviger aan. De Romeinen bleken niet in staat dat cordon te doorbreken.

Kansen waren er daarom niet of nauwelijks in de eerste helft. Het was tekenend dat Roma-verdediger Kostas Manolas het dichtst bij een doelpunt was: hij schoof de bal bijna in eigen doel.

Rood

In de tweede helft voetbalde Juventus aanvankelijk wat meer richting het andere doel, maar betrok het gaandeweg toch weer de defensieve stellingen. AS Roma wekte geen moment de indruk dat het de competitie nog spannend wilde maken.

De situatie werd helemaal uitzichtloos voor Roma nadat Vassilis Torosidis in de 62ste minuut kon inrukken na zijn tweede gele kaart. Uit de toegekende vrije trap krulde Carlos Tévez namens Juventus de bal fraai achter keeper Morgan de Sanctis. Vanuit het niets kwamen de Romeinen toch nog langszij. Een vrije trap belandde op het hoofd van Seydou Keita en vervolgens werkte Claudio Marchisio de bal achter zijn eigen doelman.

Met tien tegen elf kwam er iets meer vuur in de wedstrijd, maar doelpunten vielen er niet meer, waardoor Juventus als morele winnaar van het veld stapte.