Joost Luiten kende in Palm Beach een goede start voor zijn Amerikaanse Tour
NOS Sport

Luiten elfde in Palm Beach, zege Harrington

Joost Luiten is bij de door slecht weer geteisterde Honda Classic in Palm Beach gedeeld elfde geworden. De golfer uit Bleiswijk kwam door een slotronde van 69 (-1) uit op 278 slagen (-2). De eindzege was voor de Ier Padraig Harrington.

Luiten voltooide maandag zijn ronde, die hij zondag na veertien holes had moeten afbreken. Hij was begonnen op de backnine met twee birdies en twee bogeys en liet die op de frontnine volgen door een birdie.

Nadat hij er in zijn eerste twee ronden niet in was geslaagd onder par te blijven, slaagde Luiten daar wel in op de derde dag met een ronde van 67 slagen (-3). Daardoor klom hij van de 25ste naar de tiende plaats en werd hij dus uiteindelijk elfde.

Luiten beproeft zijn geluk de komende maanden in de Verenigde Staten. Aan het einde van de week speelt hij het Cadillac Championship in Doral, Florida.

Ervaring geeft doorslag in play-off

Harrington en de onervaren Amerikaan Daniel Berger (21) - beiden waren ze op zes onder par geëindigd - streden in een play-off om de zege. Daarin trok de ervaren Ier (43) op de tweede extra hole aan het langste eind.

Padraig Harrington is tevreden na een birdie bij de Honda Classic

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl