Aanstekers op het veld bij Feyenoord-AS Roma
NOS Voetbal

Feyenoord wacht straf van UEFA

De Europese voetbalbond UEFA roept Feyenoord ter verantwoording voor het wangedrag van de supporters tijdens de wedstrijd van donderdag tegen AS Roma in De Kuip. De club is door de UEFA in staat van beschuldiging gesteld.

De aanklacht luidt racistisch gedrag van de fans en het gooien van voorwerpen op het veld. De Rotterdamse club moet op 19 maart verschijnen op een hoorzitting.

Feyenoord verloor het duel in de zestiende finales van de Europa League met 2-1 en was daarmee uitgeschakeld. De scheidsrechter legde het duel in de tweede helft ongeveer tien minuten stil nadat supporters van Feyenoord tal van voorwerpen op het veld hadden geworpen.

Organisatie

De UEFA verwijt Feyenoord ook een gebrekkige organisatie, bijvoorbeeld omdat sommige trappen in het stadion waren afgezet.

De club houdt rekening met een forse boete. Dat liet algemeen directeur Eric Gudde al meteen weten na het duel. De misdragingen van de aanhang hebben de Rotterdamse club dit seizoen al de nodige boetes opgeleverd. De teller staat inmiddels op 80.000 euro.

De supporters van Feyenoord brachten de club voorafgaand aan de uitwedstrijd in Rome ook al in diskrediet door schade aan te richten aan de meer dan vijfhonderd jaar oud Barcaccia-fontein, onder aan de beroemde Spaanse Trappen.

Een van officials ruimt een opblaasbare banaan op

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl