NOS Voetbal

KNVB steunt Van Praag met vier ton

Van Praag licht campagne toe

Michael van Praag krijgt van de KNVB 394.000 euro om zijn verkiezingscampagne voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA te financieren. Van Praag is een van de uitdagers van Sepp Blatter, die op 29 mei voor de vierde keer hoopt te worden herkozen tot FIFA-voorzitter.

Al meteen na het bekend worden van zijn kandidaatstelling eind januari, kondigde de KNVB-directie aan dat Van Praag gesteund zou worden door de bond. De bondsvergadering ging met een grote meerderheid akkoord met het voorstel.

Amateurs kritisch

Toch waren er ook kritische opmerkingen, waarbij afgevaardigde Ben van Olffen de gevoelens binnen het amateurvoetbal verwoordde: "We hebben de afgelopen tijd al enorm moeten bezuinigen en daarbij zijn vijftig banen wegbezuinigd. Verenigingen verhoogden de contributie en zelfs het bondsbestuur heeft ons opgeroepen om orde op zaken te stellen. Het is een extra last voor het amateurvoetbal."

Van Praag weerlegde die kritiek door te stellen dat de amateurtak ook baat heeft bij de inkomsten die de KNVB genereert. "Die worden ook 50/50 gedeeld. Dus als er kosten zijn, dan worden deze ook gedeeld. Ik vind het zeer terecht dat er vanuit het amateurvoetbal hier vragen over worden gesteld. Maar inmiddels hebben we diverse signalen dat het amateurvoetbal volgend jaar weer zwarte cijfers schrijft, dus in dat kader moet dit allemaal kunnen."

De bondsvergadering moest worden vervroegd, omdat Van Praag maandagavond vertrekt naar Paraguay. Bij het congres van de Zuid-Amerikaanse federatie CONMEBOL hoopt Van Praag stemmen te winnen. Ook zijn rivalen Sepp Blatter, Luis Figo en prins Ali zijn aanwezig in Paraguay.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl