NOS Nieuws

Gangsterduo: de boel liep uit de hand

Verslag van de rechtszaak

Het tweetal dat vandaag terechtstond voor de reeks gewelddadige inbraken van een jaar geleden noemt hun daden "een uit de hand gelopen boel". Enise B. sprak tegen dat ze harteloos met hun slachtoffers zijn omgegaan.

Medeverdachte Antonio van der P. zei wel dat hij zich kan voorstellen dat het voor hun slachtoffers een heftige ervaring is geweest. "Lijkt me logisch", viel B. hem bij.

De rechtbanktekeningen van Marcos van der P. en Enise B

'Ik prikte, ik stak niet'

Het gangsterduo wordt verdacht van afpersing, bedreiging, diefstal met geweld, poging tot doodslag en poging tot moord. Een vrouw in Meppel werd neergestoken, omdat ze de pincode van haar bankpas niet wilde geven. De twee ontkenden dat de vrouw is neergestoken. "Ik prikte, ik stak niet", zei Van der P. tegen de rechter.

Volgens de verdachten had de vrouw kunnen voorkomen dat het uit de hand liep, als ze had meegewerkt. Het slachtoffer reageerde volgens het tweetal hysterisch op de overval. "Ik ben geen sadist", zei Enise B.

Camping

De twee stopten de vrouw in de kofferbak van hun auto en pinden met de gestolen pinpas 1200 euro. Later werd ze vrijgelaten. Toen ze bij een inbraak op een camping in Enschede werden betrapt door een bewoner, schoten Van der P. en B. die in zijn buik, maar de man raakte niet dodelijk gewond.

Enise B. en Antonio van der P. werden na een klopjacht op 26 februari 2014 gepakt in Duitsland.

Morgen wordt de zaak hervat. De rechtbank heeft voor de inhoudelijke behandeling van de zaak vijf dagen uitgetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl