Een actievoerder in het Maagdenhuis slaapt even bij
NOS Nieuws

Bezetters Maagdenhuis mogen nog blijven

De kans dat het Maagdenhuis in Amsterdam deze week wordt ontruimd is klein. De Universiteit van Amsterdam vindt de discussie die nu plaatsvindt inspirerend en heeft daarom geen haast om de actievoerders uit het bestuursgebouw te laten vertrekken.

Vorige week woensdag drong een groep studenten ’s avonds het Maagdenhuis aan het Spui binnen. Ze eisen van het college van bestuur van de UvA meer inspraak in het beleid van de universiteit. Het college heeft aangifte gedaan van lokaalvredebreuk, maar stuurt vanwege de gesprekken die gaande zijn nog niet aan op een ontruiming.

Wel praat de universiteit met de studenten over het beheer van het pand, zoals de veiligheid en de toegankelijkheid, zegt woordvoerder Yasha Lange.

Bungehuis

Voorafgaand aan de bezetting van het Maagdenhuis werd vorige maand al elf dagen lang het Bungehuis van de Faculteit der Geesteswetenschappen bezet. Dat gebouw werd vorige week dinsdag ontruimd. Die ontruiming was volgens de universiteit nodig omdat de bezetting ten koste ging van het onderwijs en het onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl