NOS Voetbal

Rutten denkt Feyenoord niet naar de top te kunnen brengen

Rutten: Feyenoord en ik hebben verschil van inzicht

Feyenoord-trainer Fred Rutten heeft besloten zijn contract bij Feyenoord niet te verlengen omdat er een te groot verschil van visie is tussen hem en het bestuur van Feyenoord.

"Het gaat erom hoe je Feyenoord naar de absolute top van Nederland wil brengen. Daar hebben wij een verschil van inzicht over. Geld speelt daarbij absoluut geen rol", benadrukte de coach.

12 februari

Eind januari ging Rutten met de directie van Feyenoord om tafel zitten. Op 12 februari liet hij de directie weten zijn contract niet te willen verlengen.

Om de aandacht niet af te leiden van de duels tegen AS Roma en Feyenoord, besloten Feyenoord en Rutten te wachten met het wereldkundig maken van het nieuws.

Ontwijkende antwoorden

"Ik wilde me aan de afspraken houden", zegt Rutten nu. "Natuurlijk was het de afgelopen dagen moeilijk voor mij steeds een ontwijkend antwoord te moeten geven, maar ik kom mijn afspraken na."

Rutten benadrukt met pijn in het hart te vertrekken uit Rotterdam-Zuid. "Ik werk hier met heel veel plezier. Dit is echt een geweldige club. Maar als je de plussen en minnen tegen elkaar wegstreept, is de uitkomst uiteindelijk negatief. En dan moet je het gewoon niet doen."

Als je de plussen en minnen tegen elkaar wegstreept, is de uitkomst uiteindelijk negatief. En dan moet je het gewoon niet doen.

Fred Rutten

Te grote uitdaging

Technisch directeur Martin van Geel betreurt het vertrek van Rutten uit De Kuip. "We zijn erg tevreden over Fred en hoe hij het hier na een moeilijke start, met al die spelers die vertrokken heeft gedaan."

"Maar bij Feyenoord worden de verwachtingen elk jaar alleen maar hoger en de middelen groeien niet navenant mee, waardoor de kloof met Ajax en PSV behoorlijk zal blijven. Dat is een uitdaging die wij hier elke dag aangaan, maar voor Fred is die uitdaging misschien toch iets te groot."

Over een eventuele opvolger wilde Van Geel niet speculeren. Jean-Paul van Gastel, nu assistent van Rutten, lijkt de belangrijkste kanshebber maar daar wilde Van Geel zich niet over uitlaten.

Van Geel: uitdaging te groot voor Rutten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl