Vrouwen protesteren tegen laks politieoptreden na verkrachting
NOS Nieuws

Indiase groepsverkrachter heeft geen spijt

Een Indiase man die is veroordeeld voor een beruchte groepsverkrachting uit 2012, heeft geen spijt. Mukesh Singh zegt vanuit zijn cel dat de 23-jarige studente de verkrachting zelf heeft uitgelokt.

De studente en een vriend kregen drie jaar geleden een lift aangeboden van een groepje mannen in een minibus. De vrouw werd in het busje aangevallen en verkracht, haar vriend ernstig mishandeld. Zij overleed enige tijd later.

De brute verkrachting leidde destijds tot enorme woede onder de bevolking. Massa's mensen gingen de straat op. De daders zijn veroordeeld tot ophanging.

Weerstand

Volgens Singh hoort een nette vrouw niet 's avonds laat op straat rond te lopen. "Vrouwen dragen meer schuld dan mannen. Zij horen het huishouden te doen, en niet in bars te komen en foute kleding te dragen."

De studente had geen weerstand moeten bieden. "Ze had stil moeten zijn en het laten gebeuren. Dan hadden we haar laten gaan en alleen de jongen geslagen."

Averechts

De recent ingevoerde doodstraf voor verkrachting helpt volgens Singh niet bij de bestrijding van seksueel geweld, maar werkt juist averechts. "Voorheen lieten jongens de meisjes gaan omdat ze toch niets zouden zeggen. Maar nu doden ze haar naderhand."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl