PVV-lijsttrekker Faber bij het NPO Radio1 lijsttrekkersdebat
NOS Nieuws

Gelderse politici vergaderen over kwestie-Faber

De Gelderse fractievoorzitters gaan nog voor de Statenverkiezingen vergaderen over Marjolein Faber, de fractievoorzitter van de Gelderse PVV. Faber raakte in opspraak doordat ze het bedrijf van haar zoon had ingehuurd voor partijwerk.

De ingelaste commissievergadering, die is aangevraagd door D66-fractievoorzitter Scheffer, wordt op 11 maart gehouden, precies een week voor de verkiezingen. De fractievoorzitters kunnen besluiten een Statenvergadering bijeen te roepen.

Motie van afkeuring

Of die Statenvergadering nog voor de verkiezingen wordt gehouden, is volgens een woordvoerder van de provincie Gelderland spannend. In ieder geval zal er dan op een andere dag dan de reguliere woensdag vergaderd moeten worden.

De Staten gaan overigens niet over het aftreden van Faber. Wel kunnen de Statenleden een motie van afkeuring of een motie van treurnis indienen.

Website

Faber raakte in opspraak omdat ze het bedrijf van haar zoon inhuurde om de website van de PVV Gelderland te beheren. Ze noemde het “niet handig”, maar ze denkt niet aan opstappen. Ze wordt gesteund door haar partijleider Wilders.

Verschillende Gelderse fracties willen dat ze wel opstapt. Faber maakte eerder naam door fel van leer te trekken tegen Co Verdaas. Die kwam als Gelderse gedeputeerde onder vuur te liggen vanwege onjuiste declaraties. De Gelderse fractie van de PVV deed ook aangifte tegen Verdaas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl