Kan Alfred Schreuder Twente nog op het slop trekken?
NOS Voetbal

Twente: Schreuder maakt seizoen af

Alfred Schreuder moet zich zorgen maken over zijn positie. Tenminste, als de bekende voetbalwet dat een trainer ontslagen gaat worden kort nadat het bestuur het vertrouwen in hem heeft uitgesproken, ook bij FC Twente opgaat.

De clubleiding van FC Twente schaart zich ondanks de tegenvallende resultaten volledig achter Schreuder. "We maken het seizoen af met Alfred. Er is geen enkele aanleiding het anders te doen", zegt de nieuwe voorzitter Aldo van der Laan in Tubantia.

"Wij weten hoe hard hij werkt", gaat Van der Laan verder. "Hij heeft ook absoluut geen problemen met de spelersgroep. Als we het idee hadden dat het allemaal aan Alfred ligt, was er een andere situatie ontstaan. Maar dat is niet zo. Bovendien: hij heeft een doorlopend contract."

Ik heb twee keer een ontslag van een trainer bij FC Twente meegemaakt: met Co Adriaanse en Steve McClaren. Dat waren heel andere situaties. Toen waren er problemen. Nu niet.

Voorzitter Aldo van der Laan

Er zijn geen problemen

De overeenkomst van Schreuder loopt tot 2019. Volgens Van der Laan blijft de hoofdcoach niet aan om financiële redenen. "Absoluut niet. Er is gewoon geen situatie ontstaan waarin we niet verder kunnen met de trainer."

"Ik heb twee keer een ontslag van een trainer bij FC Twente meegemaakt: met Co Adriaanse en Steve McClaren. Dat waren heel andere situaties. Toen waren er problemen. Nu niet."

Twente bezet in de eredivisie de achtste plaats, één plek onder de streep voor de play-offs voor Europees voetbal. De Tukkers hebben in de laatste vijf wedstrijden maar één punt gehaald en dat was afgelopen zaterdag tegen NAC, dat in de slotfase op 1-1 kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl