NOS Sport

Olympisch Rio vanuit de lucht en in animatie

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Over dik anderhalf jaar beginnen in Rio de Janeiro de Olympische Spelen. Terwijl sporters nog dromen van een topprestatie op het allerhoogste niveau, krijgt het olympisch park in de Braziliaanse stad al langzaam vorm. In een video van de organisatie is te zien hoe alles er nu uitziet en hoe het er straks bij zal staan.

'Barra Olympic Park' wordt in 2016 het hart van de Olympische Spelen. Op het park komen negen locaties waar onder anderen de zwemmers, turners, baanwielrenners, tennissers en judoka's gaan strijden om medailles.

Ook buiten het Olympic Park zal worden gesport. Zo spelen de beachvolleyballers hun wedstrijden op de Copacabana en wordt de openings- en sluitingsceremonie gehouden in het fameuze Maracanã-voetbalstadion.

Nog niet af

Vanuit de lucht is de turnhal, waar Epke Zonderland op de rekstok zijn olympische titel waarschijnlijk zal gaan verdedigen, al te zien; de hal werd gebouwd voor de Pan-Amerikaanse Spelen in 2007. Maar nog lang niet alles is af. Het Velodrome, waar het baanwielrennen zal plaatsvinden, moet bijvoorbeeld nog vrijwel helemaal opgetuigd worden.

Maar dankzij de animatie kunnen de sporters zich wel alvast een voorstelling maken van de plek waar in 2016 grootse prestaties worden verwacht. Het dromen van Rio kan nu echt beginnen, voor zover dat nog niet was begonnen.

Het Olympic Park van Rio in animatie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl