Fred Rutten vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord.

Feyenoord bevestigt vertrek Rutten

Fred Rutten vertrekt aan het einde van het lopende seizoen bij Feyenoord. Dat heeft de club vanochtend bekendgemaakt.

Afgelopen vrijdag lekte het nieuws al uit dat Rutten zijn contract niet zou verlengen, maar Feyenoord en Rutten weigerden de afgelopen dagen dat nieuws te bevestigen. In een persbericht op de website zegt Feyenoord daarvoor gekozen te hebben om de voorbereiding op de wedstrijden tegen AS Roma en FC Utrecht niet te verstoren.

Ambities stroken niet

Rutten zegt te vertrekken omdat hij zich niet volledig herkent in de ambities van de clubleiding van Feyenoord. "Onze ambities verschillen niet veel van elkaar, maar als het gaat om de mogelijkheden om de definitieve stap richting de top te zetten, dan komt mijn visie niet met die van de club overeen."

"Natuurlijk ervaar ik dat als een teleurstelling. Feyenoord is en blijft namelijk een geweldige club. Maar clubleiding, spelers en staf hebben recht op een heldere conclusie van mijn kant. Niet voor niets zijn we heel bewust voor één seizoen met elkaar in zee gegaan."

Opvolging

Voor technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel komt het besluit van Rutten als een teleurstelling. "We waren en zijn tevreden over Fred. De club wilde met hem verder, maar we hebben uiteraard te respecteren dat hij dat niet wil. Het is in elk geval goed dat er duidelijkheid is over de toekomst. Wij hebben nu ruim de tijd om na te denken over zijn opvolging."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl