James Harden en LeBron James hebben woorden

LeBron James is even geen 'King James' meer

Een pijnlijke nederlaag vannacht voor NBA-ster LeBron James in Houston; mede door zijn toedoen verloor Cleveland Cavaliers na verlenging met 105-103 van de Rockets.

James had de Cavaliers vier seconden voor het einde de leiding moeten bezorgen, maar hij miste twee vrije worpen. Een zeldzaamheid, maar dit keer niet; in de hele wedstrijd schoot James maar drie van zijn elf vrije worpen in de basket.

Het verleidde de Rockets er op Twitter toe om James' bijnaam van King James te claimen voor James Harden, de guard van Houston die James op de huid zat en hem zelfs in zijn lies schopte. Harden blonk uit met 33 punten, acht rebounds, vijf assists en drie steals.

Ondanks zijn geblunder vanaf de vrije-worplijn kwam James tot 37 punten en acht rebounds. Het nare gevoel over de nederlaag overheerste echter. "Ik heb mijn teamgenoten teleurgesteld. Ik heb de wedstrijd verpest met mijn vrije worpen."

Voor Houston betekende de overwinning op de Cavaliers de vijfde zege op rij.

Andere opvallende zaken in de vannacht gespeelde NBA-wedstrijden zijn de overwinning van Golden State Warriors bij Boston Celtics (101-106) na een achterstand van 26 punten en een raak schot vanaf achttien meter van Danilo Gallinari bij Denver Nuggets-New Orleans Pelicans (92-99).

Gallinari kreeg de bal twee seconden voor het einde van het derde kwart. Zijn ploeg, de Nuggets, stond met drie punten achter en toen de zoemer het einde van het kwart aankondigde, vloog Gallinari's schot van grote afstand de basket in.