De reparatie van het spoor bij Utrecht
NOS Nieuws

NS: treinen Utrecht rond 16.00 uur weer normaal

Rond Utrecht rijden nauwelijks treinen door een kapotte bovenleiding. De gevolgen van de storing zijn groot, zegt een woordvoerder van de NS. "Er is mondjesmaat treinverkeer. We adviseren mensen om te kijken of ze op een andere manier naar hun werk kunnen gaan, hun reis kunnen uitstellen of thuis kunnen werken."

Een trein heeft vanmorgen bij Utrecht Centraal een bovenleiding beschadigd. De storing is op het traject Den Bosch - Utrecht - Amsterdam, maar door de reparatiewerkzaamheden kunnen ook andere sporen niet worden gebruikt. "Eigenlijk alles wat door Utrecht komt, heeft er last van. Er rijden nog wel treinen, vooral stoptreinen, maar met name de intercity's hebben er last van."

Tot 16.00 uur

De NS verwacht dat reizigers nog tot 16.00 uur last hebben van de storing. De bovenleiding werd even na 12.00 gerepareerd. "Maar het duurt nog uren totdat het treinverkeer weer helemaal op gang is", zegt de woordvoerder.

'Echt drama dit, ik kom nergens vandaag'

Hoe de bovenleiding heeft kunnen knappen, is nog niet duidelijk. Volgens de woordvoerder kan het veroorzaakt zijn door slijtage, of doordat er iets op de stroomafnemer, op het dak van de trein, heeft gezeten.

Hoewel de bovenleiding bij het perron knapte, is er volgens de NS geen gevaar geweest voor omstanders.

Geen chaos

Op Utrecht Centraal is het vanmorgen druk, maar het is niet chaotisch. Dat komt volgens de woordvoerder doordat sommige treinen wel rijden. Bovendien zijn veel reizigers via de media gewaarschuwd, en mijden zij het station.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl