Cristiano Ronaldo in actie voor Real Madrid tegen Villarreal
NOS Voetbal

Real Madrid worstelt en morst punten

Real Madrid heeft in de Spaanse titelstrijd onverwacht schade opgelopen. Zelfs de dertigste competitietreffer van topscorer Cristiano Ronaldo kon de koploper voor eigen publiek niet voorbij nummer zes Villarreal brengen: 1-1.

Door het gelijke spel bedraagt de voorsprong op aartsrivaal Barcelona nu twee punten. De Catalanen wonnen zaterdag van Granada. Nummer drie Atlético Madrid heeft zeven punten minder. Atlético speelde zelf 0-0 bij Sevilla.

Moeizame eerste helft

De 'Koninklijke' had het, ondanks de toppers Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema in de frontlinie, het in de eerste helft al moeilijk om gaten in de defensie van Villarreal te vinden.

De bezoekers, die niet in de sterkste opstelling speelden omdat ze woensdag tegen Barcelona voor de beker aantreden kregen zelfs de beste kans. Moises Gómez miste in kansrijke positie. Voor Real raakte Bale de lat.

Strafschop

In de tweede helft leek Ronaldo de Spaanse topclub dan toch op het spoor van drie punten te zetten. De Portugees werd door Eric Bailly naar de grond getrokken en voltrok zelf het vonnis van de stip.

Dat Real niet in goede doen was bewees tien minuten later Gerard Moreno, die met een uitgekiende knal voor de 1-1 tekende. Ronaldo kreeg kort voor het einde nog de kans de thuisploeg aan de winst te helpen, maar kopte over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl