Rafael Nadal wint zijn 46ste titel op gravel
NOS Sport

Eerste titel Nadal in Buenos Aires

Rafael Nadal heeft voor het eerst in zijn loopbaan de eindzege in Buenos Aires opgeëist. De gravelspecialist versloeg in de finale thuisfavoriet Juan Mónaco met 6-4, 6-1 en noteerde daarmee zijn 46ste titel op het gemalen baksteen.

Nadal en Mónaco begonnen hun partij onder regenachtige omstandigheden, waardoor de spelers na twee games alweer de kleedkamer opzochten en de baan een opknapbeurt kreeg.

Bij de les na onderbreking

Nadal was na de hervatting snel bij de les. Hij brak Mónaco op 3-3 en trok op 5-4 de set op eigen service gedecideerd naar zich toe. In de tweede set stoomde Nadal snel door naar 4-0 en gunde hij zijn goede vriend Mónaco, met wie regelmatig in het dubbelspel uitkomt, nog één game.

Mónaco speelde zes keer eerder tegen Nadal en boekte één zege door een opgave van de Spanjaard, die de overige vijf ontmoetingen won.

Vilas in zicht

Het betekende voor Nadal de eerste titel sinds zijn eindzege vorig jaar op Roland Garros en de 65ste uit zijn loopbaan. Hij is nu nog drie graveltitels verwijderd van het record aller tijden van Guillermo Vilas.

Nadal: titels belangrijker dan ranking

Meeste graveltitels in open era

SpelerAantal
Guillermo Vilas (Argentinië)49
Rafael Nadal (Spanje)46
Thomas Muster (Oostenrijk)40
Björn Borg (Zweden)30
Manuel Orantes (Spanje)30
Bron: ATP

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl