Max Verstappen tijdens de laatste testdagen voor de Formule 1 naar Melbourne voor de eerste grand prix vertrekt
NOS Sport

Verstappen met goed gevoel naar Melbourne

Max Verstappen vertrekt met een goed gevoel naar Melbourne, waar over twee weken de eerste grand prix in de Formule 1 op het programma staat. De laatste testdag voor negen teams op het circuit van Barcelona bood de 17-jarige Limburger voldoende houvast om op 15 maart in Australië aan zijn eerste grote race te beginnen.

Het snelste rondje van Verstappen ging in 1.24,527. Daarmee was hij een stuk langzamer dan de Fin Valtteri Bottas, die in zijn Williams aan het einde van de sessie met 1.23,063 de rangschikking aanvoerde. Verstappen bezette de vierde plaats.

"De bolide die wij meenemen naar Melbourne is heel sterk en moet ons in staat stellen het seizoen heel goed te beginnen'', zei Bottas over de aanloop naar de eerste GP. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel reed met zijn Ferrari de tweede tijd: 1.23,469.

Minder testronden

Verstappen kwam vandaag tot 85 testronden. De jongste debutant in de Formule 1 moest twee uur werkloos aan de kant toekijken hoe de monteurs van Toro Rosso een probleem met de motor verhielpen. "We hebben minder ronden afgewerkt dan we wilden, maar als je naar de hele voorbereiding kijkt hebben we een prima testperiode in de winter gehad. Ik heb veel gereden en ook erg veel geleerd over de wagen. Ik weet op welke terreinen ik me nog verbeteren'', analyseerde Verstappen.

De Nederlander kan niet wachten tot hij in Melbourne echt aan het werk kan. "Over twee weken is het zover. We hebben een goede bolide en ik heb het idee dat ik klaar ben om te racen'', zei de Nederlander na zijn laatste testdag. Verstappen reed in Barcelona in totaal 1042 kilometer. In de hele voorbereiding lag zijn aantal kilometers op 2837.

Teambaas zeer tevreden

Teambaas Franz Tost was meer dan tevreden. De bolide van Toro Rosso toonde zich betrouwbaar en snel. "We hebben goede weersomstandigheden gehad en dat is belangrijk. We verlaten Barcelona met twee jonge coureurs die klaar zijn om hun debuut in de Formule 1 te maken. Max Verstappen en Carlos Sainz zijn in korte tijd flink gegroeid. Het voorseizoen was voor ons dit keer cruciaal. Niet alleen om het materiaal te testen, maar ook om het team en de tweede jonge coureurs klaar te stomen. We kijken uit naar Melbourne."

Nico Rosberg van Mercedes in actie tijdens de laatste testdag voor de Formule 1 op 15 maart in Melbourne van start gaat,

Nico Rosberg, met teamgenoot Lewis Hamilton bij Mercedes weer titelkandidaat, sprak na afloop van een goede testdag. "We hebben wat mechanische veranderingen aangebracht en die hebben interessante zaken opgeleverd", keek de Duitser vooruit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl