NOS Voetbal

Cocu: PSV verdiende de overwinning

Cocu: hadden moeten winnen

Trainer Phillip Cocu zag ondanks de 1-3 nederlaag van PSV tegen Ajax weinig minpunten bij zijn team. "In het begin waren we even zoekende, maar daarna speelden we goed," aldus de trainer van PSV na afloop. "We hebben alleen de mogelijkheden niet benut. En zij profiteren wel van de sporadische kansen die ze krijgen."

"Het duurde lang, maar we maakten de terechte gelijkmaker", aldus Cocu. "Daarna hadden we wedstrijd kunnen beslissen en wordt er een bal van de lijn gehaald. Vervolgens maakt Ajax via een vrije trap de 1-2. Dat was een tik, maar ook daarna tonen we onze mentale kracht door mogelijkheden te creëren om gelijk te maken."

"Moet voldoende zijn"

Na de nederlaag bij FC Zenit (3-0) in de Europa League leed PSV tegen Ajax zijn tweede nederlaag op rij. Cocu zag een wezenlijk verschil tussen beide wedstrijden. "Dit was een prima wedstrijd", aldus de coach. "Anders dan in Rusland hadden we vandaag wel recht van spreken en waren we wel onszelf. Als er één ploeg was die de overwinning verdiende, waren wij het wel."

"Deze nederlaag doet even pijn", zei Cocu. "Maar we moeten niet vergeten dat we niet voor niets veertien punten voorsprong hadden op Ajax. En nu hebben we nog steeds elf punten meer. Dat moet normaal gesproken voldoende zijn. Als we zo blijven spelen als vandaag, dan komen we echt niet meer in de problemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl