Bas Dost was opnieuw belangrijk voor VfL Wolfsburg

Topvorm Dost houdt aan bij winnend Wolfsburg

De topvorm van Bas Dost blijft maar aanhouden. En zijn club VfL Wolfsburg profiteert daar optimaal van. Dankzij de Nederlander boog de nummer twee van de Bundesliga op bezoek bij Werder Bremen een 3-2 achterstand bij rust om in een 5-3 zege.

De goals voor rust vielen alle vijf in het eerste halfuur. Een eigen doelpunt van Vierinha gaf Werder het voordeel, maar in de tweede helft sloeg Dost toe. Met twee intikkers zette hij Wolfsburg op voorsprong, waarna hij ook de assist voor de 5-3 verzorgde.

Derde op topscorerslijst

Dost staat nu op dertien doelpunten in de Bundesliga en staat daarmee derde op de topscorerslijst. In zijn laatste drie duels was hij acht keer trefzeker. Arjen Robben voert de lijst aan met zeventien treffers.