Oranje Zwart hervat competitie met zege in topper

Hockey hoofdklasse: Oranje Zwart - Rotterdam

De hoofdklasse bij de mannen is zondag hervat met de topper tussen Oranje Zwart en Rotterdam. De Eindhovense landskampioen hield de punten na een enerverend duel in eigen huis (4-2).

Na enkele seconden opende Jelle Galema de score voor de thuisploeg, waarna Mink van der Weerden de voorsprong halverwege de eerste helft de voorsprong verdubbelde uit een strafcorner. Na rust bracht Bas Campbell de spanning terug, maar opnieuw Van der Weerden (strafbal) en Niek van der Schoot (fraai lobje) loodsten de koploper in veilige haven. De 4-2 van Jeroen Hertzberger kwam te laat.

Eerste achtervolger Kampong leek op bezoek bij degradatiekandidaat Tilburg af te stevenen op sensationeel puntenverlies. Tilburg, de nummer elf van de hoofdklasse, verdedigde tot enkele minuten voor tijd een 2-1 voorsprong. In de uiterste slotfase trokken de Utrechters via Quirijn Casper en Loick Luypaert echter alsnog de overwinning naar zich toe (3-2).

SCHC wint beladen duel

In de hoofdklasse vrouwen hervatte SCHC de competitie met een klinkende 4-0 zege op Oranje Zwart. Het duel in Eindhoven werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de in januari overleden keepster Inge Vermeulen.

Maike Stöckel tekende voor twee treffers voor de Stichtse, waar Floortje Engels haar rentree maakte in het doel en Nettie van Maasakker voor het eerst als coach op de bank zat.

Hockey hoofdklasse: Oranje Zwart - SCHC

Den Bosch behield de koppositie dankzij een moeizame zege op het bescheiden MOP (1-2). In de eerste helft leek MOP-doelvrouw Bea Derks uit te groeien tot vrouw van de wedstrijd. Met name strafcornerspecialiste Maartje Paumen stuitte veelvuldig op de Vughtse goalie. In de tweede helft schoot Lieke Hulsen Den Bosch toch naar de overwinning.

Daardoor behoudt de landskampioen een voorsprong van één punt op Laren, dat in eigen huis veel te sterk was voor Pinoké (6-0). Vicky van den Broek en Fieke Holman tekenden allebei voor twee doelpunten.

De derby van het Amsterdamse Bos tussen Hurley en Amsterdam eindigde in een puntendeling (2-2). Amsterdam kwam nog wel op een 2-1 voorsprong dankzij twee treffers van Charlotte Vega, maar de nummer vier van de hoofdklasse wist die voorsprong niet vast te houden.

In de strijd tegen degradatie deed nummer negen HDM goede zaken door nummer tien Bloemendaal met 2-0 te verslaan. HDM stijgt door de zege naar de zevende plaats.