Veel mensen hebben hun nieuwe online-aangifte al verstuurd
NOS Nieuws

Hele dag druk op website Belastingdienst

De website van de Belastingdienst met de aangifte nieuwe stijl, is op de eerste dag al meer dan 300.000 keer bezocht. Het is dit jaar voor het eerst dat iedereen online aangifte kan doen via een persoonlijke pagina.

Veel gegevens zijn vooraf ingevuld. Volgens de Belastingdienst had eenderde van de bezoekers rond 16.00 uur al zijn aangifte inkomstenbelasting 2014 verstuurd.

Helemaal probleemloos ging dat niet. De website was geregeld overbelast. Veel mensen kregen via het inlogscherm van Mijn Belastingdienst het verzoek om het later nog eens te proberen. Die melding verschijnt wanneer te veel mensen tegelijk inloggen. Er is een limiet van enkele tienduizenden bezoekers. Een woordvoerder vermoedt dat mensen blijkbaar nieuwsgierig zijn en enthousiast aan de slag gaan.

App

Ook de speciale app voor de smartphone of tablet om aangifte te doen is volgens de Belastingdienst veel gebruikt. Zo'n 44.000 belastingplichtigen hebben via die mogelijkheid aangifte gedaan.

Om pieken te voorkomen bij het insturen van de aangifte, is de inzendtermijn met een maand verlengd. De gegevens moeten nu op 1 mei binnen zijn, in plaats van 1 april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl