Mark Cavendish wint in Kuurne
NOS Wielrennen

Cavendish klopt Kristoff in Kuurne

Mark Cavendish heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam geschreven. De Brit van Etixx - Quick-Step was in de massasprint Aleksander Kristoff en Elia Viviani te snel af.

Kuurne-Brussel-Kuurne kent twee scenario's: bij slecht weer is het een afmattende koers, met aan het slot een heroïsche winnaar die de beste bleek van een groepje klasbakken. Bij mooi weer wordt er na 200 kilometer gesprint om de zege.

De 68ste editie werd onder een waterig winterzonnetje en een vrij aangename temperatuur verreden. Tot aan 40 kilometer van de streep probeerden grote mannen als Sep Vanmarcke, drievoudig winnaar Tom Boonen en Kris Boeckmans nog wel een sprint te voorkomen, maar ook zij moesten zich neerleggen bij het onvermijdelijke.

Geen optie

Katjoesja had topfavoriet Alexander Kristoff binnen de gelederen en controleerden de koers, maar ook de andere grote ploegen hadden een sprinter mee. Een succesvolle ontsnapping was geen optie. Dat ondervond ook Philippe Gilbert, die met nog 6 kilometer voor de boeg een gaatje sloeg, maar in de slotkilometer werd gegrepen.

In de finale werd het werk van Katjoesja niet beloond. De Noor kwam een halve fietslengte tekort op Cavendish, die de pijn van het echec van Etixx in de Omloop Het Nieuwsblad wat verzachtte.

Samenvatting Kuurne-Brussel-Kuurne

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl