Jordan Henderson legt aan voor de 1-0

Liverpool bewijst Chelsea goede dienst in titelrace

Liverpool heeft koploper Chelsea een goede dienst bewezen door Manchester City te trakteren op de vierde nederlaag van het seizoen: 2-1. In een boeiend duel op Anfield, waar City in mei 2003 voor het laatst zegevierde, werden twee bijna identieke treffers de regerend landskampioen fataal.

Door het puntenverlies van City kan Chelsea het gat met de achtervolger vergroten tot acht punten. De Londenaren komen dit weekeinde niet in actie, omdat zij uitkomen in de eindstrijd van de League Cup tegen Tottenham Hotspur.

Het duel was vooral in de beginfase erg aantrekkelijk. Toen er net tien minuten op de klok stonden, schoot Jordan Henderson van zo’n twintig meter op knappe wijze raak. Hij trok naar binnen en krulde de bal fraai in de verre hoek.

Carbonpapier

Opmerkelijk genoeg herhaalde Philippe Coutinho dat kunstje in de tweede helft. Ook de Braziliaan haalde vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uit met zijn rechtervoet en het was net alsof de treffer van Henderson was overgetekend met carbonpapier.

Tussen beide hoogtepunten van de thuisploeg door had Edin Dzeko City op 1-1 geschoten. Hij rondde een fraaie assist van Sergio Agüero af.

Bony

Wilfried Bony kwam na 78 minuten in het veld bij City, maar ook de voormalig speler van Vitesse kon een nederlaag niet voorkomen. Bij Liverpool bleef Mario Balotelli de hele wedstrijd op de bank.

Opmerkelijk gegeven was ook dat Kolo Touré bij Liverpool inviel, waardoor hij voor het eerst een officiële wedstrijd tegen zijn broer Yara Touré speelde.

Arsenal nummer drie

Arsenal boekte zijn derde opeenvolgende competitiezege door in eigen huis Everton met 2-0 te verslaan. Na een corner van Mesut Özil volleerde Olivier Giroud zes minuten voor rust het eerste doelpunt binnen. Romelu Lukaku miste in de tweede helft een kans namens Everton, maar een minuut voor tijd stelde Tomáš Rosický de zege van het duel in Arsenals voordeel: 2-0.

Na koploper Chelsea (26-60) en nummer twee Manchester City (27-55) bezet Arsenal met 51 punten uit 27 duels nu de derde plaats in de Premier League. Daarna volgen Manchester United (27-50), dat zaterdag met 2-0 won van Sunderland, Liverpool (27-48) en Southampton (27-46).