NOS Sport

Engelse rugbyers vrezen Lansdowne Road niet

Engelse rugbyers vol vertrouwen naar Ierland

De strijd om de Six Nations Cup is met speelronde drie de beslissende fase ingegaan. De hoofdrolspelers tot dusver zijn Ierland en Engeland die elkaar vanmiddag in Dublin treffen.

Beide ploegen zijn nog zonder puntenverlies en staan op Lansdowne Road aan de aftrap in de wetenschap dat de winnaar een flinke stap richting eindzege zet. Daarnaast vormt de confrontatie een goede test in de aanloop naar het WK, komend najaar in Engeland.

"Het wordt een spannende wedstrijd", durft Stuart Lancaster, de bondscoach van Engeland, wel te voorspellen. Hij heeft titelhouder Ierland hoog zitten. "Ze zijn prima bezig. Ze hebben hun laatste negen wedstrijden gewonnen."

Bovendien telt hij bij de Ierse ploeg maar liefst negen British Lions, het invitatieteam waarvoor alleen de beste spelers van Engeland, Schotland, Wales en Ierland in aanmerking komen. "Daaruit blijkt wel hoe goed hun spelers zijn."

En los daarvan, een bezoek aan Lansdowne Road, waar het Nederlands voetbalelftal ooit kwalificatie voor het WK 2002 in rook zag opgaan, is nooit een pretje, weet Lancaster. "Het is intimiderende omgeving. En ook inspirerend. Maar dan wel voor hun spelers. Ze groeien altijd tien, vijftien procent boven zichzelf uit - daar is geen ontsnappen aan."

"Maar", werpt hij onmiddellijk tegen, "de afgelopen drie keer hebben we ze verslagen. De vorm van de dag zal beslissend zijn."

Stand Six Nations Cup 2015

1.Engeland2-4 (68-33)
2.Ierland2-4 (44-14)
3.Wales3-4 (62-57)
4.Frankrijk3-2 (39-46)
5.Italië3-2 (42-92)
6.Schotland3-0 (50-63)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl