NOS Sport

Ferrer toernooiwinaar in Acapulco

ATP Acapulco 2015: Ferrer-Nishikori

David Ferrer heeft het ATP-toernooi van Acapulco op zijn naam gebracht. De als tweede geplaatste Spanjaard versloeg in de finale de Japanner Kei Nishikori (1) in twee sets: 6-3, 7-5.

Het is de vierde keer dat Ferrer de titel pakt op het Mexicaans Open. Eerder deed hij dat in 2010, 2011 en 2012, toen het toernooi nog op gravel werd gespeeld.

Ferrer is het seizoen uitstekend begonnen. In Acapulco veroverde hij al zijn derde titel van het jaar, waarin hij pas één nederlaag leed. Dat was op de Australian Open tegen de man die hij nu in de finale tegenover zich trof. Nishikori bood de Spanjaard wel enige hulp; in de twee sets die de finale duurde, maakte hij maar liefst veertig onnodige fouten.

Ferrer, in de eerste ronde nog te sterk voor Igor Sijsling, won vorige week het graveltoernooi van Rio de Janeiro. De vorige speler die twee opeenvolgende titels veroverde op gravel en hardcourt was Ivan Lendl in 1985.

Bacsinszky wint vrouwentoernooi

De Zwitserse Timea Bacsinszky zegevierde in Mexico bij de vrouwen. Zij rekende in 66 minuten af met Caroline Garcia uit Frankrijk: 6-3, 6-0. Voor Bacsinsky is het de eerste titel sinds 2009, toen ze de sterkste was in Luxemburg.

Bacsinszky, die alleen in haar openingspartij een set afstond aan de Richel Hogenkamp, is de nummer 37 van de wereld. Ze werd de afgelopen jaren veel geplaagd door blessures, maar is bezig aan een sterke comeback.

Begin dit seizoen was Bacsinszky al verliezend finalist in Shenzhen, waar ze verloor van Simona Halep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl