NOS Voetbal

Cillessen: zolang ze maar luisteren

Cillessen voor PSV-Ajax

Ajax zal waarschijnlijk de titel al uit het hoofd hebben gezet, maar als het nog wat wil in de jacht op koploper PSV, dan moet het zondag winnen bij de Eindhovenaren.

Doelman Jasper Cillessen is in Europees verband al twee duels zonder tegendoelpunt, maar in de eredivisie heeft hij met de huidige landskampioen de laatste tijd veel punten verspeeld. Zo kon het gebeuren dat de voorsprong van PSV in korte tijd groeide van vijf naar veertien punten.

Volgens mij staat het achterin best aardig.

Jasper Cillessen

Als voornaamste reden voor die schier onoverbrugbare achterstand noemt Cillessen vooral het gebrek aan constant presteren. "De eerste helft spelen we vaak heel goed en in de tweede helft zakken we door de ondergrens heen."

Zolang ze maar luisteren

Dat Ajax zo vaak wisselvallig presteert, ligt misschien ook wel aan de verschillende samenstellingen waarin het team de laatste weken aan moet treden. Zo weet Cillessen niet altijd wie het centrale duo vormt voor hem.

Verdedigers Nick Viergever, Niklas Moisander, Joël Veltman en Mike van der Hoorn zijn allemaal op enig moment geposteerd in de linie voor de doelman.

"Ik ken ze allemaal goed, volgens mij staat het achterin best aardig. Het heeft z'n voor- en z'n nadelen. Ik vind het geen probleem in ieder geval, zolang ze naar mij luisteren is er niks aan de hand."

Kwaliteiten PSV

Het vorige duel met de Eindhovenaren kan Cillessen zonder problemen nog voor zich halen. In de Arena werd het 1-3 en de sluitpost weet wat er nu beter moet.

Ze geven je het idee dat je beter bent en in de omschakeling slaan ze toe.

Jasper Cillessen

"We waren de eerste helft beter, komen 1-0 voor. Na de rust zakte PSV wat meer in en liepen wij in de val. In de omschakeling scoorden ze op fantastische wijze, de kwaliteiten van PSV."

Voor zondag ligt het accent voor Ajax dan ook op focus. "Dat is ook het probleem tegen een ploeg als PSV. Ze geven je het idee dat je beter bent en in de omschakeling slaan ze toe."

Het duel tussen PSV en Ajax wordt zondag gespeeld om 16.45 uur en is live te volgen via NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl