Maduro spreekt zijn volk toe
NOS Nieuws

Venezuela arresteert "Amerikaanse spionnen"

President Maduro heeft in een toespraak gezegd dat de Venezolaanse autoriteiten enkele Amerikanen hebben opgepakt op verdenking van spionage. Onder hen zou een piloot zijn. Amerikanen hebben voortaan een visum nodig om Venezuela binnen te komen, voegde hij eraan toe.

Verder zijn veel Amerikaanse diplomaten en politici niet meer welkom in Venezuela, als vergelding voor een Amerikaans inreisverbod voor een aantal prominente Venezolanen.

Op de lijst van Amerikanen die niet meer mogen komen, staan oud-president George W. Bush, de vroegere vice-president Dick Cheney, oud-CIA-directeur George Tennet en parlementariërs die zich kritisch hebben uitgelaten over de Venezolaanse regering.

Destabiliseren

De Amerikanen die zijn opgepakt, probeerden volgens Maduro mensen in kustplaatsen in te palmen om een coup te plegen. Onder de arrestanten is een Amerikaanse piloot, "een Latino", die volgens Maduro "allerlei documentatie" bij zich had. Hij is opgepakt in Tachira, een deelstaat die grenst aan Colombia.

De relatie tussen Venezuela en de VS is er niet beter op geworden sinds Maduro in 2013 Hugo Chávez opvolgde. Volgens Maduro steunt de VS de oppositie in Venezuela en probeert het actief het land te destabiliseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl