Leiden wint basketbaltopper tegen Groningen

Samenvatting van Leiden-Groningen

De topper in de Nederlandse basketbalcompetitie tussen Leiden en Groningen is met 76-72 gewonnen door de thuisploeg, die daarmee voorlopig de leiding behoudt.

Leiden kwam sterk uit de startblokken en hield tot aan de rust de touwtjes stevig in handen. Halverwege koesterde de koploper dan ook een logische voorsprong van elf punten.

Na de pauze keerde het tij echter. De gasten slaagden erin de achterstand puntje voor puntje weg te werken en zelfs om te zetten in een kleine voorsprong. Met een voordelige marge van twee punten ging Groningen het laatste kwart in.

In de spannende slotfase trok Leiden, waar Worthy de Jong met twintig punten topscorer werd en Rogier Jansen de aandacht trok met vijf driepunters, echter uiteindelijk toch aan het langste eind.