Rio de Janeiro
NOS Nieuws

Rio viert 450ste verjaardag

Even naar de kerk en daarna flink feesten: voor veel Brazilianen normaal in het weekend. Maar in de miljoenenstad Rio de Janeiro is het dit weekend spectaculair. Rio bestaat 450 jaar.

In de hele stad zijn er podia met grote nationale artiesten, zoals Gilberto Gil en Ana Carolina. Het feest begint vannacht om 02.00 uur Nederlandse tijd en gaat de hele dag door.

De Portugese zeevaarder Pedro Alvares Cabral ontdekte Brazilië op 22 april 1500. De eerste hoofdstad was Salvador. Dat is de oudste stad van het land.

Rio de Janeiro werd gesticht in 1565. Toen Brazilië in 1822 onafhankelijk werd van Portugal, werd het de hoofdstad van de nieuwe natie. Dat duurde tot 1960.

Op het programma staan verder een mis van de aartsbisschop van Rio en de opening van de eerste verkeerstunnel van de stad, door president Rousseff en de burgemeester.

Niet alles gaat even feestelijk als zou moeten. Het was de bedoeling dat de stad zichzelf voor het 450-jarig bestaan een museum van de toekomst cadeau zou doen. Maar het gebouw is nog niet af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl