Memphis Depay (l) en Georginio Wijnaldum (r)
NOS Voetbal

Gerbrands verwacht vertrek van Depay en Wijnaldum

Aan de hand van WK-gangers Georginio Wijnaldum en Memphis Depay heeft koploper PSV in de eredivisie veertien punten meer verzameld dan nummer twee Ajax. De basis voor het kampioenschap lijkt daarmee in de zomer gelegd.

Er was interesse uit het buitenland voor de twee spelers, maar toch tekende het duo bij in Eindhoven. Omdat ze, naar eigen zeggen, heel graag met PSV de kampioensschaal wilden binnenhalen.

Grote druk

Nu dat lijkt te gaan lukken, verwacht algemeen directeur Toon Gerbrands dat PSV na dit seizoen niet meer kan beschikken over middenvelder Wijnaldum en aanvaller Depay, die met vijftien doelpunten topscorer is in de eredivisie.

"Ik denk dat dit soort spelers heel aantrekkelijk zijn voor heel wat clubs in Europa. Tot nu toe heeft nog niemand zich gemeld, maar ik verwacht zeker dat daar grote druk op komt", zegt Gerbrands bij NOS Langs de Lijn.

Contract

Depay en Wijnaldum hebben allebei tot de zomer van 2018 een contract in Eindhoven. "Dat is voor PSV een goede situatie. Maar laat de clubs zich maar melden. We horen het wel", zo roept Gerbrands op.

In de zomer meldde Tottenham Hotspur zich al voor Depay. "Toen werden er bedragen van twintig miljoen euro genoemd. We hebben toen besloten om ze binnen te houden", zegt de algemeen directeur. En: "Dan is er na dit seizoen een optie om te vertrekken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl