Género Zeefuik

Drie goals Zeefuik in vier minuten

Género Zeefuik heeft opzien gebaard bij Heart of Midlothian door in het met 10-0 (!) gewonnen competitieduel met Cowdenbeath tussen de 26ste en 29ste minuut drie keer te scoren. Het waren de eerste drie goals van de wedstrijd.

Drie goals in vier minuten is geen record in Europa. Jan Seelen namens Ajax in 1959 en Ole Gunnar Solskjaer namens Manchester United in 1999 presteerden het ooit om in twee minuten drie keer te scoren.

Een van de voetballers naast Zeefuik die drie goals maakten in vier minuten is Johan Cruijff. Dat deed hij in 1970 voor Ajax tegen AZ. Voor de volledigheid: twee van de drie goals van Zeefuik waren penalty's.

Johan Cruijff scoort in 1970 zes keer tegen AZ en drie keer in vier minuten

Zeefuik is door FC Groningen uitgeleend aan Heart of Midlothian, dat hard op weg is kampioen te worden van de tweede divisie in Schotland. De club staat bovenaan met twintig punten voorsprong op de nummer twee Hibernian.