• EPA
    John O'Shea kan zijn aanvoerdersband behouden, want niet hij maar Wes Brown krijgt rood
  • EPA
    Wayne Rooney opent de score vanaf de penaltystip

Manchester United heeft in de Premier League een 2-0 thuiszege geboekt op Sunderland. Het opmerkelijkste moment van de wedstrijd was de rode kaart voor oud-United-speler Wes Brown, die voor John O'Shea - een andere voormalig United-speler - had moeten zijn.

Brown werd in de 64ste minuut, toen het nog 0-0 was, naar de kant gestuurd. O'Shea had in de zestien Radamel Falcao neergehaald, verwachtte een rode kaart en trok zijn aanvoerdersband af, maar zag toen dat scheidsrechter Roger East zich vergiste.

Rooney staat op

Wayne Rooney benutte vervolgens de penalty en verdubbelde de score zes minuten voor tijd. De ploeg van Louis van Gaal, die vorige week verloor van Swansea City, is nu derde op tien punten van Chelsea en vijf van Manchester City.

Daley Blind speelde het hele duel bij United. Robin van Persie ontbrak vanwege een enkelblessure, waardoor hij enkele weken moet toekijken. Bij Sunderland stond Patrick van Aanholt in de defensie.

Ronald Koeman baalt op bezoek bij WBA

Zure nederlaag Koeman

Ronald Koeman is de aansluiting met de topvier (goed voor een Champions League-ticket) aan het kwijtraken. Zijn Southampton verloor voor de tweede keer op rij, dit keer met 1-0 bij laagvlieger West Bromwich Albion.

Southampton staat nu twee punten achter op Arsenal, dat nog een wedstrijd moet spelen. Saido Berahino deed The Saints de das om door al in de tweede minuut te scoren.

Eljero Elia begon bij Southampton op de bank, maar werd al na 25 minuten ingebracht door Koeman. De Nederlandse aanvaller kon het tij niet keren.